Tuesday, April 7, 2009

Keputusan rasmi di DUN Bukit Selambau TERKINI


PKR dari Pakatan Rakyat menepati ramalan apabila secara rasminya memenangi prk DUN bukit Selambau. Ini jelas menunjukkan rakyat sudah tidak boleh lagi digula-gulakan dengan projek 'mee segera' BN. Projek hanya datang diwaktu pilihanraya sahaja. Selepas itu wakil rakyat hilang entah kemana. Tunggu pilihanraya akan datang pula. Kita tengok di Batang Ai betapa dhaifnya rakyat di sana. Apa BN buat selama 50 tahun lebih memerintah. Masih memainkan lagu kemudahan infrastruktur yang lapuk seolah-olah ketika negara baru merdeka.

keputusan rasmi di Bukit Selambau, Parti Keadilan Rakyat (PKR) mengekalkan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Selambau, Kedah, apabila calonnya, S Manikumar, 35, menang dengan majoriti 2,403 undi, mengalahkan calon Barisan Nasional (BN) dan 13 calon Bebas.

Manikumar memperoleh 12,632 undi manakala calon BN, Datuk S Ganesan, 49, mendapat 10,229 undi dalam pertandingan paling ramai calon dalam sejarah pilihan raya negara.

Semua 13 calon Bebas hilang wang deposit selepas gagal mendapat undi minimum satu per lapan daripada keseluruhan undi, sekali gus mencatatkan satu lagi sejarah sebagai pilihan raya paling ramai calon hilang wang deposit.


0 comments:

SEJARAH PAS BTP

Pas BTP telah ditubuhkan pada.....

Followers

  © Di bangun dan diuruskan oleh: www.teacawan.com by Adik Mohamad b. Hj. Man 2008

Back to TOP